Stambeno naselje PLAVUŠA

U periodu 2006 – 2008. godine, Visokogradnja inženjering d.o.o. je izgradila na površini od 10.000 m2 stambeno naselje koje čine 3 stambene zgrade sa ukupno 5 ulaza, obeleženih kao A , B , C ,D1 i D2 , gde je na 6 spratova raspoređeno 224 stanova različitih rasporeda i kvadratura . Ukupna površina svih stanova iznosi 22.400 m2 i 1.680 m2 poslovnog prostora.

VISOKOGRADNJA INŽENJERING DOO je gradeći ovaj objekat vodila računa da se poštuje statika , da se proveravaju seizmičke norme , da se ugrađuje kvalitetna marka betona, da se gradi u skeletnom sistemu radi bezbednosti objekata u pogledu mogućih sleganja . Svaki sprat je dilatiran „termosajlantom“ radi smanjivanja buke. Kompletna fasada je obložena stiroporom (20 gramskim) , debljine 8 cm što zadovoljava sve norme energetski efikasne i štedljive zgrade . Osim gletovanja i premazivanja te fasade , preko je „navučen“ i Kolorplast, materijal sličan bavalitu ali sa mnogo većom termičkom zaštitom , pomešan sa Kulirom radi atraktivnosti i čvrstoće fasade u cilju duže trajnosti pod različitim atmosferskim uticajima .

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

VISOKOGRADNJA INŽENJERING DOO je za PLAVUŠU dovela novi cevovod za toplotnu energiju koju obezbeđuje gradska toplana u Jagodini ,a u samoj PLAVUŠI su izgrađene termo-podstanice od najboljih uvoznih austrijskih i nemačkih delova i pumpi, sa visokokvalitetnim pločastim izmenjivačem toplote , što obezbeđuje čistu , nezamuljenu vodu po stanovima za grejanje . Radi se o tome da nema gubitaka u toploti , što u današnje vreme skupih računa za grejanje i nije mala stvar. Svi stanari hvale kvalitet grejanja u PLAVUŠI bez razlike , što je nama najveće priznanje . Hodnici su prostrani i njihova površina nije ulazila u obračun cene stana , kao ni ulazni prostor, prostor za smeštaj instalacija , podstanica, PTT stanica , lift i liftovsko okno, mašinska kućica i prostorija za spremačicu . Visokogradnja inženjering d.o.o. je ovim želela da pokaže da joj je stalo do kvaliteta stanovanja u svojoj zgradi.

Krov na zgradama je pokriven limom , i to pocinkovanim i peskarenim , koji materijalno podseća na vulkanski pesak, koji obezbeđuje garanciju od 30 godina na trajnost i nepropusnost . Tehnika postavljanja podrazumeva podaščavanje kompletnog krova , na koji se zakiva donja letva , preko koje se razvlači parna brana , koja je odličan termički izolater i obezbeđuje 100% ventiliranje krova , što u vrelim letnjim danima značajno pomaže stanarima . Preko parne brane se zakiva gornja letva , na koju se pakuju limeni crepovi , koji su fazonirani i potpuno prilagođeni tom konkretnom krovu tako da se krov potpuno zatvara i ne mogu se uvlačiti ptice , insekti i razna prljavština u sam krov . Venitilacioni elementi su jako zgodni i pružaju mogućnosti dobre ventilacije kuhinja, kupatila i dr. u samoj zgradi . Na kraju, cena ovakvog krova je 4 x veća od standardne tegole kanadeze , ali i 8 x trajnija , što je opredelilo nas kod samog izbora materijala.

U svim stanovima su ugrađeni materijali , elementi , ventili , radijatori , slavine i dr. najboljih proizvođača koliko se to moglo na našem tržištu . Sanitarija je uvežena iz Poljske ( Kolo ), grejanje belgijski Radson, ventili italijanski Kalefi , v+k domaći Peštan, prozori su LB nemački sa termo-roletnama , klupicom i solbankom , da bi se dobio završen element, svi podovi su drveni , parket bukov u S/R klasi , sa lajsnama .

VISOKOGRADNJA INŽENJERING DOO je dosta energije ( i novca ) utrošila na uređenje same lokacije.Vodili smo računa da 52% posto lokacije ostane neizgrađeno, unutrar građevinskih linija, kako bi stanari imali što kvalitetniji osećaj prijatnosti življenja u PLAVUŠI. Izgrađen je park , postavljena rasveta , klupe ( ispred svakog ulaza ), vodeći računa o potrebama ljudi da vreme provedu napolju . Koliko je moguće to još uvek odoleva vandalima i dr. nevaspitanim, rušilački nastrojenim, grupama posetilaca, uz svesrdno zalaganje radnika Visokogradnje inženjering doo koji i danas još uvek popravljaju oluke , sade drveće i cveće, menjaju sijalice, intervenišu da se prazne kontejneri, iako je Visokogradnja inženjering doo još 2010. obezbedila upotrebnu dozvolu za poslednji ulaz D1 na PLAVUŠI.

VISOKOGRADNJA INŽENJERING DOO je sve stanove i lokale uknjižila u Katastru kao posebne fizičke delove i podobne za upis trajnih prava budućih vlasnika , tako da je u Jagodini poznato koliko su svi papiri uredni, sve takse i dažbine plaćene, odnosno, da kupci stanova i lokala kod Visokogradnje i inače nemaju problema kada je ispravnost dokumentacije u pitanju što je glas koji smo zaslužili svojim odnosom, poštenjem i odgovornim ponašanjem u poslu . Napominjemo da su svi stanovi osigurani u Dunavu , na prvi rizik izliva vode iz instalacija , da liftove održava beogradsko preduzeće za izradu liftova , da su stanovi opremljeni optikom za IPTV i ADSL , i da je uvedena kablovska televizija u sve stanove. Na kraju 2012. godine ostalo je neprodato 30tak stanova mahom dvosobnih , površine 50 m2 gde nudimo cenu od 600 evra + pdv 8% i plaćanje u roku od 2 godine, uz učešće od 10 % . Svi stanovi su odmah useljivi !


ADDIKO Bank A.D Beograd • 165-9701-42 • Matični broj 17592092 • PIB 103641277 • APR 45538/2005

• Jednočlano društvo • Uplaćeni Osnivački kapital 22.992.885,95 dinara